donderdag 21 november 2013

Warm nagerecht met peperkoek en topping


Warm nagerecht

ingrediënten :

2 peren , geschild , zonder klokhuis en in blokjes...
2 eetlepels ( 25 ml) vloeibare honing

Peperkoek Topping :
125 gr boter, zacht
125 gr kristalsuiker
50 ml melasse
1 ei
175 ml bloem
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
1 snufje zout
150 ml heet water

bereiding:


Doe de peren in ingevette in een (2 L) glazen ovenschaal en besprenkel met honing. Zet opzij.
Peperkoek Topping: Klop de boter met de suiker luchtig in eengrote kom. Klop het ei samen met de melasse in een aparte kom. Roer de bloem, gember, kaneel , bakpoeder, kruidnagel en zout en roer dit dan bij het melasse mengsel en doe het water er gelijdelijk bij. Giet het over de peren .
Bak in het midden van 180 oven 180 ° C tot een in de cake gestoken priem schoon blijft (ongeveer 30 Minuten). Serveer het gerecht warm.
Geniet!