zondag 17 november 2013

gegrilde kipfilet met ratatouille

Recept zonder vet of olie

 Ingrediënten (voor 1 persoon)

1 portie kipfilet
1 portie groenten:
courgette
sjalotte
aubergine
tomaat
1 teen knoflook
Provençaalse kruidenkruiden
1 theelepel balsamico azijn

Bereiding

Snijd alles in kleine plakjes (kipfilet) en blokjes (groente). Verwarm een grilpan en doe de knoflook met de kruiden er in. Wrijf de kipfilet in met zout en peper en leg de plakjes in de pan. Bak even en keer de kipfilets om. Voeg 3 eetlepels water toe zodat de kip met de kruiden lekker stooft. Bak de kip ong. 5 minuten en voeg er de groenten er bij. Besprenkel met wat balsamico azijn of doe er een theelepel balsamico eroverheen. Bak nog even door (ong. 5 minuten), keer af en toe om. Met zout en perper op smaak brengen.