zaterdag 14 december 2013

Schaapje breien

Voor dit gebreid schaapje heb je nodig:

bouclé-garen of garen met een
structuur in een donkerder beige tint en een glad
garen in een lichtere tint beige/ecru.

Bijpassende breinaalden en een stopnaald met stompe punt.
Een streng bruin borduurgaren en vulling.

Zie voor volledige beschrijving:

http://www.blijmetdraadjes.nl/schaapje-breien/

Kerstengel gehaakt

 

Het is bijna Kerstmis!


Hier nog snel een gratis patroon voor lieve kleine engel van wol. Ideaal als boom ornament, of gewoon als een geschenk in de adventstijd.

Je hebt nodig wat restjes garen, het lichaam), 1 hout of watten bolletje (voor het hoofd) en 4 kralen (voor handen en voeten).
Haak in kettingsteek, stokjes en halve stokjes.


Beschrijving:


Het e-boek bevat 6 pagina's met illustratieve foto's en is gratis te downloden.
Helaas in het duits maar  voor veel van jullie zal dat geen problemen opleveren
omdat het aan de hand van de ilustraties al heel duidelijk is.

Ga naar de link:


http://www.crazypatterns.net/de/items/513/kostenlose-
haekelanleitung-weihnachtsengelchen

Gevulde eieren


Voorbereiding

 
Eieren koken,
Knoflook pellen,
Sjalotje pellen,
Bieslook wassen en in stukjes van ca 2 a 3 cm snijden. Je hoeft niet alle bieslook te snijden, deze dient als 'kersje' op het eitje.
 

Bereidingswijze

 
Halveer 10, eieren in de lengte, houd er dus 2 apart.
Haal voorzichtig, met een theelepel de dooier eruit.
Snijd aan de onderkant/rugkant van het eitje een heel dun plakje weg, zodat de eitjes niet kunnen gaan rollen als deze eenmaal op de opdienschaal liggen.
Doe de dooiers en de 2 apart gelegde eieren in de blender.
en alle andere resterende ingredienten, op de sla en bieslook na, toe.
Let op! De vulling mag niet te 'nat' zijn en proef of de vulling goed op smaak is, geen van de ingredienten mag overheersen.
Voeg zonodig naar eigen smaak iets extra van de kruiden toe.
Doe de vulling in de spuitzak en spuit dit op/in het eitje.
 
De schaal mooi opmaken met augurk of komkommer. 
 

vrijdag 13 december 2013

Banoffee Pie

 

Banoffee Pie

Ingrediënten

1 of 2 bananen...

1 blikje gecondenseerde melk (400 gr.)   
150 gram digestive biscuitjes
75 gram boter
3 grote bananen
250 ml slagroom
4 theelepels poedersuiker
zakje klopvast
eventueel donker chocolade om over de taart te raspen

Bereiding:

Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en kook het 2.5 uur, zorg dat het blikje constant onder water blijft anders kan het uit elkaar klappen!
Laat het nu afkoelen. Niet telang, moet wel smeerbaar blijven.
De melk is nu in karamel veranderd!

Doe de biscuitjes in een diepvrieszak en verkruimel ze met een deegroller.
Smelt de boter in een pannetje en doe de kruimels erbij.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een ingevette pie-vorm.

Laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Smeer de gehele inhoud van het blikje uit over de taartbodem.
Schil de bananen, snij ze in plakjes en verspreid ze over de bodem.
Klop de slagroom bijna stijf, voeg dan de poedersuiker en de klopvast toe en klop stijf. 
Bedek de pie met slagroom en rasp er eventueel nog wat chocolade overheen.

 

Poef zelf breien

Benodigdheden poef breien
  • Hele dikke breinaalden; nr. 20
  • 7 Bollen wol (acryl of anders); je breidt met 7 draden tegelijk
  • Voor de vulling: een stuk stof voor de sloop (135×140)
  • 1 Kg. fiberfill

Voor de vulling:

Naai een sloop door de stof dubbel te vouwen tot een sloop van 65×140, laat een stukje open. Doe de fiberfill in de sloop en naai het laatste stukje dicht.Zo maak je zelf een poef

Poef breien:

Zelf een poef breien is leuk en helemaal niet moeilijk,

bovendien is het  erg actueel om zelf leuke  accessoires
voor je interieur te maken.

Voor het breiwerk moet je 38 steken opzetten met 7 draden tegelijk. Je behandelt de 7 draden dus alsof het samen één draad is.

Ga nu de poef breien door alle naalden gewoon recht te breien tot de wol op is. Hecht af en naai de korte kanten van het breiwerk aan elkaar. Er ontstaat nu een cilinder. 

Rijg een draad door de onderkant door elke tweede steek en trek deze voorzichtig aan, totdat het helemaal dicht is. Nu is er een soort zak ontstaan. Stop de vulling erin en rijg nu de bovenkant en trek ook deze zorgvuldig dicht.

 


donderdag 12 december 2013

Gratis patroon voor schattig knuffelpopje

 

popje klaar Omdat het zo leuk is om poppen te maken wil ik je graag een gratis patroon aanbieden.

En omdat je aan alleen een patroon misschien niet genoeg hebt, krijg je er een uitgebreide en duidelijke werkbeschrijving bij.
Misschien heb je nog nooit eerder een pop gemaakt? Dan is dit een leuke kans om ermee te beginnen. Het popje is eenvoudig om te maken, en toch leer je ook bij het maken van dit popje al een aantal basistechnieken om een grotere pop te kunnen gaan maken.
Heb je al vaker poppen gemaakt? Dan hoef ik je niet uit te leggen hoe leuk het is.
Als je je nu rechts aanmeldt, ontvang je het patroon en de werkbeschrijving van dit lieve knuffelpopje helemaal gratis. Het patroon is een eigen ontwerp van Kleine Katrijne.
Hieronder kun je een video bekijken waarin je al een voorproefje krijgt:
http://www.paypro.nl/producten/PopTas/16300/37339

Kommetje van chocola, gevuld met vruchten

Kommetje van chocola

Chocola au bain marie laten smelten.
De balonnen ervin dopen en laten
opstijven en naar believen vullen.
 
Je gasten zullen opkijken!

Au bain-marie is een techniek om, in dit geval chocolade, te laten smelten zonder dat het verbrand.

Doe de chocola in een kom en plaats deze op een pan met heet water zodanig dat de kom het water niet raakt.
Wel blijven roeren om kristalvorming te oorkomen.
 
 
 

woensdag 11 december 2013

Brunch idee anders

Brunch idee anders

Ingrediënten:

• een gesneden brood; • 4 eieren; • 2-3 tomaten;
• 300 g ham; • 150 g geraspte kaas; • 100 g boter; • 150 g melk;
• zout en peper;
Het brood met boter besmeren.
Neem snee brood, tomaat, ham-mogelijk met dezelfde dikte.
Schik alles in een ronde bakvorm zoals op de
foto.
Klop de eieren los met de melk, zout en peper en schenk het over het geheel. Bestrooi met kaas.
Verwarm de oven op 180 graden en bak alles mooi goudbruin.

Gloeilamp wordt olielampje



Gloeilamp veranderen in olielampje



Een nieuwe variant op het "Peerlampje"

Heel sfeervol.






Voor werkwijze: zie video verderop op deze site.

dinsdag 10 december 2013

maandag 9 december 2013

Sneeuwpop van piepschuim



Sneeuwpop


Gezien bij een groot warenhuis

deze sneeuwpop die je zelf kan
maken van een paar bollen piepschuim
en wat restjes stof.

De poten maak je van ijzerdraad.
Staat leuk in de tuin.

Piepschuim bal smaakvol versieren


Piepschuimbal, smaakvol versierd leuk en erg

decoratief.

Om de bloemetjes uit te stansen zijn er handige
apparaatjes te koop in hobbyzaken of op internet

Olielampje van gloeilamp

 Olielampje, stijlvol object
 
Met een beetje handigheid en een paar oude gloeilampen 
kun je deze design lampjes ook zelf maken
 
    Voor de werkwijze bekijk zie de video.

                         

                                            In een luxe tijdschrift zag ik ze voor 650$ per set        
 
                                                                               

zondag 8 december 2013