zaterdag 28 december 2013

hapjes schaal

Hapjes schaal, ook een lust voor het oog


Voor het tableau neem je een stuk piepschuim die je
bedekt met huishoudfolie.

Daarna het tableau beleggen met b.v. dunne plakken
meloen en de rest naar eigen inzicht invullen zoals
op de foto.
.

ballerina pop maken


Hoe je deze ballerina pop zelf kan maken:


Stap voor stap instructies, aan de hand
van duidelijke foto,s vindt je op de link
onderaan de pagina...




potloodhouder van berkenstammetje

Zo maak je van op een creatieve manier van een berkestammetje  een potloodhouder voor op je buro.

vrijdag 27 december 2013

knuffel beertje van sok

pizza rolletjes.

Voor de pizza rolletjes heb je nodig:

1 pak met vers pizzadeeg...
2 teentjes knoflook
50 gram geraspte kaas
halve ui
1 bolletje mozzarella

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor volgens de bereidingswijze op het pakje met het pizzadeeg. Rol het pizzadeeg uit op een snijplank. Maak de teentjes knoflook schoon en rasp de teentjes knoflook of gebruik een knoflookpers. Verdeel de knoflook over het pizzadeeg. Snijd een ui in halve ringen en de mozzarella in plakjes. Verdeel de ui en de mozzarella over het pizzadeeg.

Als laatste nog wat geraspte kaas er overheen en je kunt het pizzadeeg oprollen. Vet een muffinvorm in met wat boter of olie en snijd de deegrol in plakjes van circa 2 cm dik.

Leg de rolletjes in de muffinvorm en zet de kaas-ui-knoflookrolletjes voor circa 15 minuten in de oven totdat ze een beetje bruin zijn geworden.

uil van stof met opbergruimte

Uil als organizer


Deze grappige uil, van restjes stof, is geschikt als"organizer" voor kleine spulletjes.

Lijkt het je leuk om deze eyecatcher
ook te maken, dan kun je voor het patroon, de foto downloaden, vergroten en uitprinten.

Veel succes!

dinsdag 24 december 2013

kerst ornament.

Kerst ornament van oude CD's

De lichtjes weerkaatsen en fonkelen in deze "sneeuwvlok" gemaakt van twee oude CD's

Met een beetje hulp van een ouder is dit een geweldig project om te knutselen met  kid's!

De werkwijze vindt je op:
http://www.makeiteasycrafts.com/2012/10/recycled-cd-snowflake-ornament.html

fotolijst van oude CD's

Maak zelf een unieke fotolijst

We hebben allemaal nog wel oude CD's die rondslingeren. Ze kunnen een tweede leven krijgen en zijn uitstekend geschikt voor dit ambachtelijke werkje. Ze zijn gratis en flitsend en je kunt er de mooiste dingen mee maken. De mogelijkheden zijn talloos. Bijvoorbeeld deze unieke fotolijst of spiegel.
Gooi ze dus nog niet weg!

Voor de volledige werkwijze zie:
http://www.makeiteasycrafts.com/2012/04/recycled-cd-mosaic-photo-frame.html

ijsbombe


Ijsbombe (feestelijk met bv. spetterkaarsjes)

Ingrediënten: 

Kant en klare cake
circa ½ liter vanille ijs
eventueel 2 eetlepels rum (met wat water verdunnen)
6 eiwitten
100 g fijne suiker
huishoudfolie

Bereiding:

Snijd de cake in plakken van ca. 1 cm dik en besprenkel ze eventueel met de verdunde rum. Doe huishoudfolie in een ronde kom van circa 20 cm doorsnee en schik de plakken cake om en om met een laagje ijs tot het op is.
Zet de bombe afgedekt minimaal 1 uur terug in de vriezer.
 
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
 
Klop de eiwitten bijna stijf en voeg geleidelijk en al kloppend de suiker toe. Klop totdat het eiwit gaat pieken
Haal de ijsbombe uit de vriezer en stort deze op een mooi bord. Haal de folie er voorzichtig af en schep het eiwit met een lepel er slordig omheen. De hele bombe moet bedekt zijn met eiwit.
Zet de ijsbombe in de oven net onder de grill en laat het eiwit in ca. 3 minuten lichtbruin kleuren.
Serveer de ijsbombe eventueel met spetterkaarsjes en snijd er punten van aan tafel.

Van tevoren: maak de bombe zonder het eiwit en zet hem tot gebruik in de vriezer.
p.s. Je kunt het schuim ook lichtbruin kleuren met een brulee brander.

pittige kippendijtjes

Nodig: kippendijtjes, Rrode peper, knoflook, olie.


Verhit de olie in de pan en bak de kip met de fijn
gesnede knoflook- en peper mooi bruin.

Jammi

rozetten maken van servetten

Mooie rozetten om een kado te versieren. 

Gemaakt van servetten

maandag 23 december 2013

kip uit de oven


Zoetige, gekaramelliseerde kip uit de oven

 Ingrediënten voor 4 personen

 DE MARINADE:
 60 ml olijfolie
 60 ml worcestershiresaus
 2 el tomatenketchup
 2 el ketjap manis
 2 el balsamico-azijn
 1 tl chilivlokken (of gemalen uit een molentje)
 2 el donkerbruine basterdsuiker
 2 tl tijm

 EN VERDER:
 4 kippebouten
 4 grote rode uien (in partjes)
 1/2 bakje tros-kerstomaatjes

 Verwarm de oven voor op 200grC.
 Meng alle ingredienten van de marinade goed door elkaar en laat de kippenbouten hier een half uur in marineren (langer mag ook natuurlijk!).
 Bereidingswijze
 Schep de kip met de marinade en de uien in de ovenschaal of braadslede en zet deze 40 minuten in het midden van de oven.
 Voeg dan de tomaatjes toe en laat het geheel nog minimaal een kwartiertje in de oven staan tot de kip in ieder geval helemaal gaar is en de tomaatjes lekker zacht.
 Haal de schaal of braadslede uit de oven en serveer lekker direct op tafel.

 Lekker met (gepofte) aardappels, of puree.

vogeltaart maken


Vogeltaarten zijn taarten gemaakt van frituurvet vermengd met vogelzaad.

Benodigdheden:

• Ongebruikt frituurvet
• Een bakvorm, bijvoorbeeld tulband
 of allerlei plastic wegwerpbakjes.
• Vogelzaad
• Een pan om het vet te smelten

Werkwijze:

Smelt het frituurvet in een pannetje. Na het smelten kun je ervoor kiezen om de zaden door het gesmolten frituurvet te roeren of het frituurvet in laagjes aan te brengen in de bakvorm. Wanneer je het frituurvet aanbrengt in laagjes laat je steeds een beetje vet stollen. Strooi je zaden op het frituurvet en giet je weer wat frituurvet in de vorm etc.

zondag 22 december 2013

zalmrolletje met asperge

Een heerlijk voorgerechtje: 

gerookte zalmrolletje met asperge en boursin


Ingrediënten voor 1 persoon:
1 plakje gerookte zalm,
1 groene gekookte asperge,
boursin.
Verse bieslook,
mayonaise en
een schijfje citroen om te garneren.

Bereidingswijze:


Smeer het plakje gerookte zalm in met boursin en rol er de helft van de groene asperge in. Garneren met de andere helft van de asperge, wat mayonaise, schijfje citroen en een paar snippertjes bieslook.