zaterdag 21 december 2013
preischotel
Preischotel, gemakkelijk, snel en lekker...
Aardappelen koken, prei in ringen snijden en koken net zolang als de aardappels, aardappelpuree maken, gehakt rul bakken en kaas in plakjes snijden.
Vet dan een ovenschaal in en doe een laag aardappelpuree, dan een laag prei, gehakt en kaas. Weer een laag aardappelpuree, prei, gehakt kaas en als laatste weer een laag aardappelpuree.
Hier strooi je verkruimelde beschuit of paneermeel over.
Ver deel een paar theelepels boter over het gerecht en zet het in de oven op (hetelucht 175gr) tot het korstje knapperig is.
Heerlijk!
bruchen anders
Brunch idee anders
Ingrediënten:
• een gesneden brood; • 4 eieren; • 2-3 tomaten;• 300 g ham; • 150 g geraspte kaas; • 100 g boter; • 150 g melk;
• zout en peper;
Het brood met boter besmeren.
Neem snee brood, tomaat, ham-mogelijk met dezelfde dikte.
Schik alles in een ronde bakvorm zoals op de
foto.
Klop de eieren los met de melk, zout en peper en schenk het over het geheel.
Bestrooi met kaas.
Verwarm de oven op 180 graden en bak alles mooi goudbruin.
mini quiche
Heerlijke Mini Quiche
Het recept: (is voor 24 stuks)
Je hebt nodig:pakje bladerdeeg (vierkantjes),
2 uien 2 appels,
1/2 tl kerriepoeder,
olie, 1,5 dl melk,
30 gr geraspte kaas
4 el slagroom,
mini muffinvorm
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de vorm in. Leg het deeg op de snijplank en snijd de plakjes in vieren. Druk de deegvierkantjes in de vormpjes.
Schil de appels en snijd in heel kleine stukjes of rasp ze. Snij de uien in kleine stukjes en bak ze in de koekepan met weinig olie. Voeg de appels toe en bak de kerriepoeder ook even mee. Schep 1 eetlepel van het mengsel in elk vormpje. Meng de melk, eieren en room en breng op smaak met iets zout en peper.
Giet het melkmengsel over het ui/appelmengsel in de vormpjes en bestrooi met kaas.
Bak de quiches 20 minuten in de voorverwarmde oven van 200°c.
Versier het bord met plakjes tomaat en wat blaatjes sla.
Taco-gehakt taart met sla
Taco-gehakt taart
Ingredienten,
2 blikjes croissantdeeg1 pond gehakt
1 zakje taco kruiden
halve mok geraspte cheddar kaas
Gesneden sla, stukjes tomaat en in stukjes gesneden olijven voor de vulling (of vulling naar eigen smaak)
Zure room indien gewenst
Bereiding
1.Haal de croissantdeeg uit de verpakking en leg het rondom op een ingevet pizza bakblik. (eventueel bekleden met bakpapier) Gebruik een aantal van de deeglapjes om het centrum dicht te maken.
2.
Bak het gehakt rul en bruin. Haal zoveel mogelijk vet uit de pan en strooi het zakje tacomix zoals aangegeven op de verpakking, maar met minder water. (bijv in plaats van 3 dl, 2 dl water) Goed doorroeren.
Haal zoveel mogelijk vocht uit het gehaktmengsel.
3.
Strooi het gehaktmengsel rondom tegen de rand van het pizzablik en bestrooi met 2 derde van de kaas. Vouw de overhangende punten over het gehakt naar binnen en druk goed aan op het deeg in het midden. Bak de taart ongeveer 30 minuten (kijk op de verpakking voor het aantal graden!!)
4.
Vul het midden van de taart met de sla, tomaten (en wat u er verder maar in wilt), en maak af met een paar lepels zure room op de sla (indien gewenst)
vrijdag 20 december 2013
donderdag 19 december 2013
zalmcocktail
Zamlcocktail: Voor 4 personen:
Klein blikje roze zalm
1 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepels cognac of witte wijn
2 eetlepels geslagen room
1 eetlepel mayonaise
Peper
Zout
Citroensap
Bereiding:
Meng alles, maar het laatst de zalm erbij doen.
Serveer dit op tafel in een mooi wijnglas.
Garneren met een paar stukjes mandarijn.
woensdag 18 december 2013
dinsdag 17 december 2013
salade in kaasbakje
Wil je weer eens iets anders voor op een feestelijke tafel?
Hoe lijkt je dit; een salade in een kaasbakje;
Kaas raspen, smelten en voorzichtig op nemen en om een glas hangen.
Als het opgestijft is kunt je het vullen met b.v.b. sla gemengd met dressing en wat vleeswaren naar eigen keuze. Mogelijkheden te over.
zondag 15 december 2013
verlichte kerstballen zelf maken
Verlichte kerstballen
Dit pronkstuk van verlichte kerstballen op je tafel maak je zelf
Je hebt hiervoor nodig:
Drie deelbare plastik bollen
Behangerslijm, (niet te dik maken)
Strengetje mini-lichtjes, te gebruiken voor alle drie bollen
Een soort rijstpapier o.i.d.
Schaal en vulling als ondergrond voor de bollen.
Een paar dennentakjes en wat lint
Maak met een hete priem of schroevendraaier een klein gleufje in één deel van de bollen, hier moet het snoertje door kunnen (van de ene naar de andere bol).
Verdeel de lichtjes over de drie bollen en sluit deze. Scheur het papier in reepjes en beplak de bollen ermee.
Schik tenslotte alles op de schaal.
mandarijnen kwarktaart
Een heerlijke mandarijnen kwarktaart
500 gram kwark
2 blikjes mandarijnen
6 blaadjes celatine
150 gram witte basterd suiker
125 ml slagroom
1 pakje lange vingers
bakvorm
1 velletje vershoudfolie
6 blaadjes celatine
150 gram witte basterd suiker
125 ml slagroom
1 pakje lange vingers
bakvorm
1 velletje vershoudfolie
De kwark en de suiker door elkaar mixen daarna de blaadjes celatine in koud water leggen ongeveer 5 minuten,
Dan 1 blikje mandarijnen in een vergiet en het sap op vangen in een pannetje dit verwarmen dan de velletjes celatine uit het water halen en het water eruit knijpen en in het verwarmde mandarijnen sap oplossen daarna de slagroom stijf kloppen en bij het kwarkmengsel doen.
Dan 1 blikje mandarijnen in een vergiet en het sap op vangen in een pannetje dit verwarmen dan de velletjes celatine uit het water halen en het water eruit knijpen en in het verwarmde mandarijnen sap oplossen daarna de slagroom stijf kloppen en bij het kwarkmengsel doen.
Het verwarmde sap er in en de mandarijnen erbij en dit door elkaar mixen.
Daarna leg je op maat geknipt velletje vershoudfolie op de bodem van de vorm.
De rand sluiten, daarna de kwarkmassa in de vorm doen en dan de lange vingers er boven op doen met de besuikerde kant op de kwarkmassa.
In de koelkast op laten stijven, ongeveer 1 dag, daarna een groot bord of platte schaal op de vorm zetten en omdraaien zodat de schaal onderop kom.De vorm losmaken en de bovenkant bestrijken met slagroom en versieren met mandarijnen uit het 2de blikje.
Daarna leg je op maat geknipt velletje vershoudfolie op de bodem van de vorm.
De rand sluiten, daarna de kwarkmassa in de vorm doen en dan de lange vingers er boven op doen met de besuikerde kant op de kwarkmassa.
In de koelkast op laten stijven, ongeveer 1 dag, daarna een groot bord of platte schaal op de vorm zetten en omdraaien zodat de schaal onderop kom.De vorm losmaken en de bovenkant bestrijken met slagroom en versieren met mandarijnen uit het 2de blikje.
Abonneren op:
Posts (Atom)