zaterdag 21 december 2013

Taco-gehakt taart met sla


Taco-gehakt taart 


 Ingredienten,

 2 blikjes croissantdeeg
 1 pond gehakt
 1 zakje taco kruiden
 halve mok geraspte cheddar kaas

 Gesneden sla, stukjes tomaat en in stukjes gesneden  olijven voor de vulling (of vulling naar eigen smaak)
 Zure room indien gewenst

 Bereiding

 1.
 Haal de croissantdeeg uit de verpakking en leg het rondom op een ingevet pizza bakblik. (eventueel bekleden met bakpapier) Gebruik een aantal van de deeglapjes om het centrum dicht te maken.

 2.
 Bak het gehakt rul en bruin. Haal zoveel mogelijk vet uit de pan en strooi het zakje tacomix zoals aangegeven op de verpakking, maar met minder water. (bijv in plaats van 3 dl, 2 dl water) Goed doorroeren.
 Haal zoveel mogelijk vocht uit het gehaktmengsel.

 3.
 Strooi het gehaktmengsel rondom tegen de rand van het pizzablik en bestrooi met 2 derde van de kaas. Vouw de overhangende punten over het gehakt naar binnen en druk goed aan op het deeg in het midden. Bak de taart ongeveer 30 minuten (kijk op de verpakking voor het aantal graden!!)

 4.
 Vul het midden van de taart met de sla, tomaten (en wat u er verder maar in wilt), en maak af met een paar lepels zure room op de sla (indien gewenst)