zondag 15 december 2013

mandarijnen kwarktaart

Een heerlijke mandarijnen kwarktaart

500 gram kwark
2 blikjes mandarijnen
6 blaadjes celatine
150 gram witte basterd suiker
125 ml slagroom
1 pakje lange vingers
bakvorm
1 velletje vershoudfolie

De kwark en de suiker door elkaar mixen daarna de blaadjes celatine in koud water leggen ongeveer 5 minuten,
Dan 1 blikje mandarijnen in een vergiet en het sap op vangen in een pannetje dit verwarmen dan de velletjes celatine uit het water halen en het water eruit knijpen en in het verwarmde mandarijnen sap oplossen daarna de slagroom stijf kloppen en bij het kwarkmengsel doen.

Het verwarmde sap er in en de mandarijnen erbij en dit door elkaar mixen.
Daarna leg je op maat geknipt velletje vershoudfolie op de bodem van de vorm.
De rand sluiten, daarna de kwarkmassa in de vorm doen en dan de lange vingers er boven op doen met de besuikerde kant op de kwarkmassa.

In de koelkast op laten stijven, ongeveer 1 dag, daarna een groot bord of platte schaal op de vorm zetten en omdraaien zodat de schaal onderop kom.De vorm losmaken en de bovenkant bestrijken met slagroom en versieren met mandarijnen uit het 2de blikje.