maandag 20 januari 2014

roos haken


                                     Gehaakte roos, echt prachtigGebruikte haaknaald: No. 3. Als u een dikkere draad gebruikt, maakt u een ketting met minder lussen.  Hoofdzaak is het moet deelbaar zijn door drie.


Haak een ketting van 72 lossen.


Toer 1:
Haak een stokje in de 6e losse vanaf de naald. * sla 2 lossen over en haak 1 stokje,  2 lossen, 1 stokje in devolgende losse. Herhaal vanaf * tot het einde van de lossen-ketting, keren.

                                                                             Toer 2:

Haak 3 lossen (= eerste stokje), een stokje, 2 lossen, 2 stokjes in de eerste 2 lossen ruimte van de vorige toer. * 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes in de volgende 2 lossen ruimte van de vorige toer. Herhaal vanaf * tot het einde, keren. Het groepje 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes lijkt op een 'schelpje'.

Toer 3:
Haak 2 lossen en 5 stokjes in de eerste 2 lossen ruimte van de vorige toer. * een vaste tussen de 'schelpjes' van de vorige toer, 6 stokjes in de volgende 2 lossen ruimte. Herhaal vanaf * tot het einde.

 Rol de roos op en naai het stukje voor stukje aan de onderkant ( ter hoogte van de lossen-toer) vast.                               Probeer de onderkant een beetje plat te houden voor het mooiste resultaat.


http://byninuska.blogspot.fi/p/blog-page.html