maandag 23 december 2013

vogeltaart maken


Vogeltaarten zijn taarten gemaakt van frituurvet vermengd met vogelzaad.

Benodigdheden:

• Ongebruikt frituurvet
• Een bakvorm, bijvoorbeeld tulband
 of allerlei plastic wegwerpbakjes.
• Vogelzaad
• Een pan om het vet te smelten

Werkwijze:

Smelt het frituurvet in een pannetje. Na het smelten kun je ervoor kiezen om de zaden door het gesmolten frituurvet te roeren of het frituurvet in laagjes aan te brengen in de bakvorm. Wanneer je het frituurvet aanbrengt in laagjes laat je steeds een beetje vet stollen. Strooi je zaden op het frituurvet en giet je weer wat frituurvet in de vorm etc.

Als je alles in één keer toevoegt aan de vorm laat dan alles afkoelen in de koelkast of bij koud weer afgedekt in de tuin. Na ongeveer een dag, afhankelijk van de grootte van de vorm, kun je de vorm verwijderen. Dit doe je het makkelijkste door de vorm even een seconde of 20 in een wasbak met heet water te zetten, zodat de vorm makkelijk loslaat.

Zet de taart op een schaal en decoreer deze bijvoorbeeld met pinda’s en vettoefjes met behulp van een slagroomspuit.