vrijdag 13 december 2013

Banoffee Pie

 

Banoffee Pie

Ingrediënten

1 of 2 bananen...

1 blikje gecondenseerde melk (400 gr.)   
150 gram digestive biscuitjes
75 gram boter
3 grote bananen
250 ml slagroom
4 theelepels poedersuiker
zakje klopvast
eventueel donker chocolade om over de taart te raspen

Bereiding:

Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en kook het 2.5 uur, zorg dat het blikje constant onder water blijft anders kan het uit elkaar klappen!
Laat het nu afkoelen. Niet telang, moet wel smeerbaar blijven.
De melk is nu in karamel veranderd!

Doe de biscuitjes in een diepvrieszak en verkruimel ze met een deegroller.
Smelt de boter in een pannetje en doe de kruimels erbij.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een ingevette pie-vorm.

Laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Smeer de gehele inhoud van het blikje uit over de taartbodem.
Schil de bananen, snij ze in plakjes en verspreid ze over de bodem.
Klop de slagroom bijna stijf, voeg dan de poedersuiker en de klopvast toe en klop stijf. 
Bedek de pie met slagroom en rasp er eventueel nog wat chocolade overheen.