zaterdag 14 december 2013

Gevulde eieren


Voorbereiding

 
Eieren koken,
Knoflook pellen,
Sjalotje pellen,
Bieslook wassen en in stukjes van ca 2 a 3 cm snijden. Je hoeft niet alle bieslook te snijden, deze dient als 'kersje' op het eitje.
 

Bereidingswijze

 
Halveer 10, eieren in de lengte, houd er dus 2 apart.
Haal voorzichtig, met een theelepel de dooier eruit.
Snijd aan de onderkant/rugkant van het eitje een heel dun plakje weg, zodat de eitjes niet kunnen gaan rollen als deze eenmaal op de opdienschaal liggen.
Doe de dooiers en de 2 apart gelegde eieren in de blender.
en alle andere resterende ingredienten, op de sla en bieslook na, toe.
Let op! De vulling mag niet te 'nat' zijn en proef of de vulling goed op smaak is, geen van de ingredienten mag overheersen.
Voeg zonodig naar eigen smaak iets extra van de kruiden toe.
Doe de vulling in de spuitzak en spuit dit op/in het eitje.
 
De schaal mooi opmaken met augurk of komkommer.