donderdag 21 november 2013

appel-aardappel-gratin


 Ingrediënten voor 1 persoon:


150 g van aardappelen
1 Ei
125 g vetarme Quark
1 EL volkoren tarwemeel
2 El gehakte peterselie
1 Appel
1 STK. lente-ui
10 g geraspte Parmezaanse kaas

Per portie, ongeveer 350 kcal

Kooktijd: 40 min.

Kook de aardappelen in de schil, pel ze en snijd ze in schijfjes. Ei scheiden. Eigeel mengen met de quark, peper en gehakte peterselie en roeren voor ca. 5 Minuten. De volkoren tarwemeel en zout hierin laten wellen. Schep dan het eiwit er door. Schil de appel, snijd in schijfjes. Laag met lenteui in ringen, schijfjes appel en aardappelen in een kleine schotel schikken. Verspreid de kwark er over en bestrooi met Parmezaanse kaas. In een hete oven op 180 graden (convectie: 160 graden) 20 minuten goudbruin bakken.