zondag 17 november 2013

franse uiensoep

 

Menugang: Bijgerecht |  Keuken: Frans |  Bereidingstijd:  |  Aantal personen: 4
Uiensoep komt uit verschillende landen. Maar de meest bekende uiensoep is toch wel de Franse uiensoep! 

Ingrediënten

5 grote uien
1 teentje knoflook
1 eetlepel bloem
40 gr boter
1,3 l runder bouillon (vega versie kan ook)
100 gr geraspte kaas
paar plakken stokbrood
soja saus naar smaak

Bereidingswijze

- Hak de knoflook fijn en fruit deze met de in halve ringen gesneden uien aan in de roomboter.
- Als deze mooi goud bruin worden de bloem toevoegen en mee laten kleuren.
- Voeg dan de kokende runderbouillon toe en laat de soep op een laag vuur 15 minuten pruttelen.
- Breng op smaak met een beetje sojasaus en veel zwarte peper.
- Schep de soep in ovenvaste soepkommen en leg op elke soep twee plakjes geroosterd stokbrood.
- Strooi daar kaas op en zet de kommen in een oven met boven grill tot de kaas mooi bruin en gesmolten is.