maandag 5 oktober 2015

sjaal met knopen

                                                                                                

sjaal met knopen haken


Haak binnen no-time deze aparte sjaal

Gebruikte steken: losse (l.), vaste (v.), stokje (stk.)
Materiaal: 100 gram lekker dik garen voor haaknaald 6 mm, haaknaald 6 mm, mooie grote knoop, stompe naald
Haak lossen tot een lengte van ongeveer 67 cm (houd er rekening mee dat je opzetlossen altijd wat strakker zijn dan de rest van je werk).
Toer 1: begin te haken in de 3e losse geteld vanaf de haaknaald, haak de rest van de toer stokjes.
Toer 2: haak 2 l., sla de eerste steek over en haak de rest van de toer stk., waarbij je alleen om het achterste lusje van de steek van de vorige toer haakt voor het streepeffect. Haak de laatste steek in de bovenste losse aan het begin van de vorige toer.
Toer 3: haak 1 l., sla de eerste steek over en haak de rest van de toer v., waarbij je alleen om het voorste lusje van de steek van de vorige toer haakt. Haak de laatste steek in de bovenste losse aan het begin van de vorige toer.

Toer 4: als toer 2
Toer 5: haak 2 l., sla de eerste steek over en haak de rest van de toer stk., waarbij je alleen om het voorste lusje van de steek van de vorige toer haakt. Haak de laatste steek in de bovenste losse aan het begin van de vorige toer.
Toer 6: haak 1 l., sla de eerste steek over en haak de rest van de toer v., waarbij je alleen om het achterste lusje van de steek van de vorige toer haakt. Haak de laatste steek in de bovenste losse aan het begin van de vorige toer.
Toer 7: als toer 5
Toer 8: als toer 2
Toer 9: als toer 3
Toer 10: als toer 2
Toer 11: als toer 5
Toer 12: haak 1 l., sla de eerste steek over, haak 3 v., waarbij je alleen om het achterste lusje van de steek van de vorige toer haakt. Haak dan 2 l., sla 2 steken over en haak de rest van de toer v., waarbij je alleen om het achterste lusje van de steek van de vorige toer haakt. Haak de laatste steek in de bovenste losse aan het begin van de vorige toer.
Je hebt nu aan het begin van de toer een knoopsgat gemaakt. Kijk even of je knoop hier goed doorheen past, en maak het gat eventueel groter of kleiner door meer of minder lossen te haken en meer of minder steken over te slaan.
Afwerking
– Je bevestigt nu de knoop aan de linker voorkant (de voorkant herken je aan de ribbels). Houd rechtsboven je knoopsgat. Plaats de knoop aan de linkerkant in het midden en naai hem vast. Bepaal waar je hem wilt plaatsen aan de hand van je eigen maat (bij een kind kan het wat strakker). In het voorbeeld is de knoop op ongeveer 10 cm vanaf de linkerkant geplaatst.
– Hecht alle losse draadjes af.                                                                              bron:Free pattern: Easy peasy scarf