zaterdag 16 november 2013

bananenmuffins zonder zuiker



Bananenmuffins zonder zuiker

Voor 12 muffins heb je nodig:

•3 rijpe bananen...
•1/4 cup (60 mL) zonnebloemolie
•1/4 theelepel vloeibare stevia

•200 gram meel
•1 theelepel zout
•1 theelepel baking soda (of 2 tl bakpoeder)
•1 theelepel kaneel

•ca. 100 milliliter water

Verwarm de oven voor op 175 graden en doe papiertjes in een muffinvorm.

Prak de bananen met een vork fijn in een ruime kom. Roer de olie en stevia erdoor. Voeg de meel toe, leg daarop het zout, baking soda en kaneel en meng met een vork. Voeg tenslotte beetje bij beetje het water toe (het kan zijn dat je net wat meer of minder nodig hebt) en roer door met een vork.

Vul de vormpjes met het beslag en bak in 25-30 minuten gaar, prik met een satéprikker om te kijken of ze gaar zijn en geef ze anders nog wat langer.

Laat afkoelen (vries eventueel de muffins per 2 in). Lekker als snel ontbijt of tussendoortje!