Zoetige, gekaramelliseerde kip uit de oven
Ingrediënten voor 4 personen
DE MARINADE:
60 ml olijfolie
60 ml worcestershiresaus
2 el tomatenketchup
2 el ketjap manis
2 el balsamico-azijn
1 tl chilivlokken (of gemalen uit een molentje)
2 el donkerbruine basterdsuiker
2 tl tijm
EN VERDER:
4 kippebouten
4 grote rode uien (in partjes)
1/2 bakje tros-kerstomaatjes
Verwarm de oven voor op 200grC.
Meng alle ingredienten van de marinade goed door elkaar en laat de kippenbouten hier een half uur in marineren (langer mag ook natuurlijk!).
Bereidingswijze
Schep de kip met de marinade en de uien in de ovenschaal of braadslede en zet deze 40 minuten in het midden van de oven.
Voeg dan de tomaatjes toe en laat het geheel nog minimaal een kwartiertje in de oven staan tot de kip in ieder geval helemaal gaar is en de tomaatjes lekker zacht.
Haal de schaal of braadslede uit de oven en serveer lekker direct op tafel.
Lekker met (gepofte) aardappels, of puree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten