Glazen beplakt met mooie bladeren
zaterdag 16 november 2013
bananenmuffins zonder zuiker
Bananenmuffins zonder zuiker
Voor 12 muffins heb je nodig:
•3 rijpe bananen...
•1/4 cup (60 mL) zonnebloemolie
•1/4 theelepel vloeibare stevia
•200 gram meel
•1 theelepel zout
•1 theelepel baking soda (of 2 tl bakpoeder)
•1 theelepel kaneel
•ca. 100 milliliter water
Verwarm de oven voor op 175 graden en doe papiertjes in een muffinvorm.
Prak de bananen met een vork fijn in een ruime kom. Roer de olie en stevia erdoor. Voeg de meel toe, leg daarop het zout, baking soda en kaneel en meng met een vork. Voeg tenslotte beetje bij beetje het water toe (het kan zijn dat je net wat meer of minder nodig hebt) en roer door met een vork.
Vul de vormpjes met het beslag en bak in 25-30 minuten gaar, prik met een satéprikker om te kijken of ze gaar zijn en geef ze anders nog wat langer.
Laat afkoelen (vries eventueel de muffins per 2 in). Lekker als snel ontbijt of tussendoortje!
Voor 12 muffins heb je nodig:
•3 rijpe bananen...
•1/4 cup (60 mL) zonnebloemolie
•1/4 theelepel vloeibare stevia
•200 gram meel
•1 theelepel zout
•1 theelepel baking soda (of 2 tl bakpoeder)
•1 theelepel kaneel
•ca. 100 milliliter water
Verwarm de oven voor op 175 graden en doe papiertjes in een muffinvorm.
Prak de bananen met een vork fijn in een ruime kom. Roer de olie en stevia erdoor. Voeg de meel toe, leg daarop het zout, baking soda en kaneel en meng met een vork. Voeg tenslotte beetje bij beetje het water toe (het kan zijn dat je net wat meer of minder nodig hebt) en roer door met een vork.
Vul de vormpjes met het beslag en bak in 25-30 minuten gaar, prik met een satéprikker om te kijken of ze gaar zijn en geef ze anders nog wat langer.
Laat afkoelen (vries eventueel de muffins per 2 in). Lekker als snel ontbijt of tussendoortje!
een heerlijk voorgerechtje van gerookte zalmrolletje met asperge en boursin
Ingrediënten voor 1 persoon: 1 plakje gerookte zalm, 1 groene gekookte asperge, boursin. Verse bieslook, mayonaise en een schijfje citroen om te garneren.
Bereidingswijze: Smeer het plakje gerookte zalm in met boursin en rol er de helft van de groene asperge in. Garneren met de andere helft van de asperge, wat mayonaise, schijfje citroen en een paar snippertjes bieslook.
hart-kussen
Wie een hart wil weggeven , kan dat nu symbolisch doen met dit zachte kussen. gebreid van snoezielig zachte Alpaca-wol. Alles wordt in een stuk gebreid en heeft een ritssluiting. Ook geschikt voor beginners. ... Voor een beschrijving: op de link klikken. http://www.crazypatterns.net/de/items/429/StrickSchnitt-07-2013-%7C-Herzkissen?ref=quik |
prachtige babyschoentjes
http://www.crazypatterns.net/de/items/387/E-Book-58-Haekel-Slipper-Haekelanleitung-DIY?ref=quik
vrijdag 15 november 2013
mini-quiche
Je hebt nodig: pakje bladerdeeg (vierkantjes), 2 uien 2 appels, 1/2 tl kerriepoeder, olie, 1,5 dl melk, 30 gr geraspte kaas 4 el slagroom, mini-quichebakvorm voor ca 24 stuks.
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de vorm in. Leg het deeg op de snijplank en snijd de plakjes in vieren. Druk de deegvierkantjes in de vormpjes en prik gaatjes in het deeg met een vork.
Schil de appels en snijd in heel kleine stukjes of rasp ze. Snij de uien in kleine stukjes en bak ze in de koekepan met weinig olie. Voeg de appels toe en bak de kerriepoeder ook even mee. Schep 1 eetlepel van het mengsel in elk vormpje. Meng de melk, eieren en room en breng op smaak met iets zout en peper. Giet het melkmengsel over het ui/appelmengsel in de vormpjes en bestrooi met kaas.
Bak de quiches 20 minuten in de voorverwarmde oven van 200°c.
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de vorm in. Leg het deeg op de snijplank en snijd de plakjes in vieren. Druk de deegvierkantjes in de vormpjes en prik gaatjes in het deeg met een vork.
Schil de appels en snijd in heel kleine stukjes of rasp ze. Snij de uien in kleine stukjes en bak ze in de koekepan met weinig olie. Voeg de appels toe en bak de kerriepoeder ook even mee. Schep 1 eetlepel van het mengsel in elk vormpje. Meng de melk, eieren en room en breng op smaak met iets zout en peper. Giet het melkmengsel over het ui/appelmengsel in de vormpjes en bestrooi met kaas.
Bak de quiches 20 minuten in de voorverwarmde oven van 200°c.
eenvoudig appelgebak
Lekkere appeltaart. Eerst stukjes appel kort aanbakken in de pan,
kruiden met kaneel en eventueel wat suiker. Ga te werk zoals op
de foto's. Volg de instructies op de verpakking bladerdeeg.
kruiden met kaneel en eventueel wat suiker. Ga te werk zoals op
de foto's. Volg de instructies op de verpakking bladerdeeg.
heerlijk kipgerecht
Kiptrein
50 gram ontbijtspek
boter om in te vetten
400 gram kipfilet...
8 plakken kaas
8 plakken ham
1 blik champignon room soep
1 klein bekertje creme fraice
1 blikje ananas schijven
ovenschaal
Oven 200 graden C.
Leg het spek op de bodem van de ingevette ovenschaal.
Snijd de kipfilet in 8 lange repen.
Omwikkel met plak kaas en daarna ham en leg ze op het spek.
Meng in een kom de soep en de creme fraice door elkaar
en verdeel het over de kip.
Plaats de ananasschijven erop en bak het in de oven.
1 uur en 10 minuten.
Heel apart en ontzetten lekker !!
eet smakelijk
0 Verzoeken
Door Lenny Dekker op vrijdag 15 november 2013 om 14:55
van Ellen Wagter
Ik wil toch dit heerlijke recept delen met jullie.
Kiptrein
50 gram ontbijtspekboter om in te vetten
400 gram kipfilet
8 plakken kaas8 plakken ham
1 blik champignon room soep
1 klein bekertje creme fraice
1 blikje ananas schijven
ovenschaal
Oven 200 graden C
.Leg het spek op de bodem van de ingevette ovenschaal.
Snijd de kipfilet in 8 lange repen.
Omwikkel met plak kaas en daarna ham en leg ze op het spek.
Meng in een kom de soep en de creme fraice door elkaaren verdeel het over de kip.
Plaats de ananasschijven erop en bak het in de oven.1 uur en 10 minuten.
Heel apart en ontzetten lekker !!eet smakelijk
Ik wil toch dit heerlijke recept delen met jullie.
Kiptrein
50 gram ontbijtspekboter om in te vetten
400 gram kipfilet
8 plakken kaas8 plakken ham
1 blik champignon room soep
1 klein bekertje creme fraice
1 blikje ananas schijven
ovenschaal
Oven 200 graden C
.Leg het spek op de bodem van de ingevette ovenschaal.
Snijd de kipfilet in 8 lange repen.
Omwikkel met plak kaas en daarna ham en leg ze op het spek.
Meng in een kom de soep en de creme fraice door elkaaren verdeel het over de kip.
Plaats de ananasschijven erop en bak het in de oven.1 uur en 10 minuten.
Heel apart en ontzetten lekker !!eet smakelijk
aperitiefje van bladerdeeg
ingrediënten:
velletjes bladerdeeg
kerstomaatjes
rolletje geitenkaas, in schijfjes gesneden
takjes verse tijm
losgeklopt ei
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij vierkantjes van het bladerdeeg (ongeveer 7 op 7 cm).
Leg in het midden van elk vierkantje bladerdeeg een schijfje geitenkaas + kerstomaatje.
Bevochtig de zijkanten van het bladerdeeg en plooi naar binnen toe. Druk lichtjes aan.
Schik de aperitiefhapjes op een bakplaat, bestrijk met losgeklopt ei en werk af met een takje verse tijm
Bak de aperitiefhapjes van bladerdeeg 20 à 25 minuten in de oven.
Snij vierkantjes van het bladerdeeg (ongeveer 7 op 7 cm).
Leg in het midden van elk vierkantje bladerdeeg een schijfje geitenkaas + kerstomaatje.
Bevochtig de zijkanten van het bladerdeeg en plooi naar binnen toe. Druk lichtjes aan.
Schik de aperitiefhapjes op een bakplaat, bestrijk met losgeklopt ei en werk af met een takje verse tijm
Bak de aperitiefhapjes van bladerdeeg 20 à 25 minuten in de oven.
donderdag 14 november 2013
pittige kippendijtjes
Nodig: kippendijtjes, rode peper, knoflook, olie.
Verhit de olie in de pan en bak de kip met de fijn gesnede knoflook- en peper mooi bruin. Jammie!
Verhit de olie in de pan en bak de kip met de fijn gesnede knoflook- en peper mooi bruin. Jammie!
streekgerecht arretjescake
streekgerecht
Arretjescake
250 gram gesmolten margarineboter of frituurvet
50 gram gezeefde cacao...
200 gram basterdsuiker
200 gram stukjes droge koekjes
2 eieren
Cakevorm ca. 24 cm lang
Bakpapier of aluminiumfolie
Bereiding:
Smelt de boter. Roer de eieren met de suiker glad. Voeg hierbij de gezeefde cacao.
Roer de gesmolten boter erdoorheen en tenslotte de koekjes. Bekleed de cakevorm met bakpapier of aluminiumfolie en doe de massa erin. Een dag in de koelkast laten staan.
Arretjescake
250 gram gesmolten margarineboter of frituurvet
50 gram gezeefde cacao...
200 gram basterdsuiker
200 gram stukjes droge koekjes
2 eieren
Cakevorm ca. 24 cm lang
Bakpapier of aluminiumfolie
Bereiding:
Smelt de boter. Roer de eieren met de suiker glad. Voeg hierbij de gezeefde cacao.
Roer de gesmolten boter erdoorheen en tenslotte de koekjes. Bekleed de cakevorm met bakpapier of aluminiumfolie en doe de massa erin. Een dag in de koelkast laten staan.
aarbeien bladerdeeg gebak
Oven op 200 graden. 4 plakjes bladerdeeg doormidden gesneden op de bakplaat leggen, inprikken en 10 min bakken.
20g custardpoeder, 2 el suiker en 4 el melk roeren en langzaam aan 250 ml kokende melk toevoegen, 2min zachtjes doorkoken. Bakje aardbeien schoonmaken, 6el poedersuiker met water tot glazuur mengen. Opmaken zoals op de Foto.
20g custardpoeder, 2 el suiker en 4 el melk roeren en langzaam aan 250 ml kokende melk toevoegen, 2min zachtjes doorkoken. Bakje aardbeien schoonmaken, 6el poedersuiker met water tot glazuur mengen. Opmaken zoals op de Foto.
Nutella Brioche
Nutella Brioche recept
500g bloem
2 eieren
60g suiker
180ml melk
30g boter (gesmolten)
11g bakkergist
Nutella
2 soeplepels melk
Meng de bloem met de suiker en de gist.
Voeg de eieren toe, kneden, dan de 180 ml
melk en de gesmolten boter.
Meng tot je een egaal deeg verkrijgt.
Dek je kom af met plastiekfolie en laat
rusten tot het volume verdubbeld is.
Verdeel het deeg in 4 gelijke delen.
Rol elk deel uit in een ronde van ongeveer 25 cm doorsnee
Neem een ronde bakvorm van ongeveer 28/30 cm en leg er een vel bakpapier in.
Leg de eerste laag deeg op het bakpapier en besmeer met Nutella.
Opnieuw een laag deeg en weer nutella, en zo verder tot de bovenste laag.
Wanner je bovenste laag deeg erop ligt, snij je de brioche eerst in 4 gelijke delen, maar laat enkele cm van het midden ongesneden (zie foto)
Snij opnieuw in gelijke delen zodat je 8 gelijke delen krijgt en nog een keer zodat je uiteindelijk 16 gelijke delen verkrijgt.
Draai nu elk deel 2 keer zodat je die mooie draai erin krijgt. (zie foto)
Laat nu nog 30 minuten rijzen, ga er dan met een penseel over met de melk en bak dan gedurende 25/30 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180ºC .
Abonneren op:
Posts (Atom)