dinsdag 2 september 2014

babyslofjes breien


Met een leuk knoopje of gehaakt bloemetje zijn ze helemaal af!Maat : 0  - 3 maanden  
(breinaalden nr.3) .
 
 Zet 24 (27) steken op met breinaalden nr.3 en brei  56 ( 60) naalden = 28 (30) ribbels in de volgende naald de eerste 11 ( 12) steken afkanten en verder breien met de overige steken
op de goede kant* 4 naalden tricot breien , dan 4 naalden averechtse tricot *. Dit herhalen tot je aan de goede kant 10 gladde stroken  hebt en aan de achterkant van het werk 9 stroken .
 


Naai Kant A aan kant B ( zie foto nr. 4 )  Plooi zoals op de foto en sluit de zoolnaad ( van C tot D) . Trek een dubbele draad door  E-kant en een dubbele draad door de  F-kant  en trek de draden goed aan en naai goed vast ! Plooi de bovenkant om als omslag van het slofje . Als U geen lint wil gebruiken kunt U een koordje haken .
 

Haak 6 kleine bloemetjes als volgt : 4 losse sluiten tot een ring met een halfvaste , in de 1ste losse 3 losse haken + 1 vaste ( = 1ste bloemblaadje ) herhaal dit tot er 5 blaadjes zijn . Breek de draad af. Naai op elke slofje een bloemetje op de wreef . Haal het koordje door het sokje en naai het achteraan met een paar steekjes vast zodat het niet uitgetrokken kan worden . Naai aan de uiteinden van het koordje telkens 1 bloemetje . Brei een 2de slofje !

Via:http://blij-dat-ik-brei.blogspot.nl/2012/01/babyschoentjes.html
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten