woensdag 8 januari 2014

Vis-tandoori met frisse komkommersalade

Heerlijk visgerecht in pakketje            

Ingrediënten

 4 stuks (wit) visfilet
 3 eetlepels yoghurt
 2 eetlepels tandooripasta
 1 eetlepel gember siroop
 2 teentjes gehakte knoflook
 1 zakje gewassen spinazie
 4 grote roseval aardappelen
 Voor de salade:
 1 komkommer
 1 bosje gehakte dille
 2 eetlepels yoghurt
 1 tl komijn zaadjes
 1 eetlepel honing
 1 volle tl gladde extra pittige mosterd

Bereidingswijze:

Kook de roseval aardappeltjes met schil beetgaar  en snijd ze vervolgens in plakken. Snijd of schaaf  voor de salade de komkommer in dunne plakjes.
Meng alle overige ingrediënten met elkaar en laat  hierin de komkommer 15 minuten marineren.
Leg vier grote stukken bakpapier of aluminium folie  op het werkvlak en leg hierop de in plakken gesneden
gekookte aardappel. Leg daarop in dunne reepjes gesneden spinazie en de vis. Bestrijk deze met een
mengsel van de tandoori, de yoghurt, de gembersiroop,  de gehakte knoflook en wat zout en peper. Vouw de pakketjes dicht en laat ook 15 minuten marineren.

Bak de pakketjes af in een voorverwarmde oven van 180 graden in 20 minuten. (Afhankelijk van de dikte
van de vis). Serveer met wat citroen en wat dille.

Dit is een recept van Casper (koffietijd).