vrijdag 29 november 2013

cheesecake (roomkaas) gebakjes


 Ingrediënten
500 gr kopjes bloem
250 gr bruine suiker
250 gr koude boter
150 gr gehakte walnoten

Voor de vulling
2 pakjes roomkaas
125 suiker
2 eieren
60 ml melk
2 eetlepels citroensap
1 theelepel vanille-extract
Gesneden rode en groene maraschino kersen, (optioneel)

Werkwijze
Vermeng de meel en bruine zuiker in een grote kom. Snij de boter door het mengsel tot het lijkt op groffe kruimels en roer de walnoten er door. (zet 125 gr appart). Druk op resterende kruimels op de bodem van een ingevette bakvorm van ca. 33 x 22 cm. Bak 12 minuten op 180°c.
Ondertussen, in een grote kom, de roomkaas en suiker luchtig kloppen.Voeg de eieren er bij, klop op lage snelheid alles goed door elkaar. Roer de melk, citroensap en vanille en giet dit over de gebakken bodem. Bestrooi met de gereserveerde kruimels.
Nog 25-30 minuten lang bakken of tot dat de randen licht gebruind zijn en de vulling vrij stevig is. Af laten koelen en in vierkantjes snijden. Garneer met halve kersen indien gewenst. In de koelkast bewaren. (circa 24 stuks).